Katselet mobiililaitteille optimoitua versiota, mutta et näytä käyttävän mobiililaitetta. Klikkaa tästä jos haluat siirtyä normaalille sivustolle.
 

Mitä on PRT KuntoutusPRT (Pivotal Response Training) on autististen lasten kuntoutukseen kehitetty menetelmä, joka perustuu ydinvalmiuksien harjaannuttamiseen. Autististen tai autistisesti käyttäytyvien lasten kohdalla tämä tarkoittaa kielen- ja kommunikaatiotaitojen sekä sosiaalisten leikki- ja vuorovaikutustaitojen harjaannuttamista.

PRT perustuu kehitykselliseen näkökulmaan ja se on sovellettu käyttäytymisanalyysin (ABA) ja kognitiivisen käyttäytymisterapian (CBT) teorioiden viitekehyksistä. Menetelmässä lapselle pyritään tarjoamaan oppimismahdollisuuksia hänen luonnollisessa ympäristössään hyödyntämällä lapsen luontaista motivaatiota.

Kuntoutus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä lapsen lähihenkilöiden kanssa, minkä tarkoituksena on maksimoida kuntoutuksen pitkäaikaiset vaikutukset ja ehkäistä kehityksellisiä ongelmia. Luonnollista oppimista tuetaan vahvistamalla lapsen toivottuja reaktioita, jotka määritellään yksilöllisesti. (Koegel & Koegel 2006)

Menetelmän kehitystyö on käynnistynyt 1980-luvulla Yhdysvalloissa (Koegel & Koegel 2006; Schreibman 2007). Suomeen PRT on tuotu vuonna 2004 ja vuonna 2005 Joensuussa alkoi Honkalampi-säätiön toteuttama ja Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) rahoittama monivuotinen PRT-projekti. (Hyytiäinen, M., Kinnunen, K., Timonen T., & Ylönen, J. 2008). Projektin aikana Suomeen on koulutettu PRT-ohjaajia, joita on tällä hetkellä kolmisen kymmentä.

Konkreettisesti kuntoutuksessa pyritään saamaan ohjaajien antamille herätteille toivottuina reaktiona kommunikoinnin ja sosiaalisen vuorovaikutuksen osalta havaitsemiseen liittyviä osataitoja (katseella seuraaminen, jäljittelytaidot) sekä puheen ja kielen kehittymisen osalta ääntelyä tai puhetta (ääntelyä, sanan osia, sanoja, lausetasoista puhetta).

AjankohtaistaKoulutustiedotteet ja muutkin ajankohtaiset asiat löydät parhaiten

autismiliiton koulutuskalenterista: http://www.autismiliitto.fi/koulutus

ja sivustoiltamme facebookista:
https://www.facebook.com/avantihanke

https://www.facebook.com/pages/PRT-Kuntoutus/395243917208088


Lisätiedot: Pirita Hämäläinen, psykologi 045 892 4321 tai pirita@versokuntoutus.fi

________________________________________ 

PRT:n juju on siinä, että se on arkeen hyvin sulautuva tapa toimia. Ja kun sen oppii, se on aina mukanasi. Tervetuloa tutkimaan tarkemmin mitä PRT on!

Tavoitteenamme on päivittää sivustolle uusimmat tuulet PRT:n saralta sekä suomesta että ulkomailta.

Iloisin terveisin PRT-ohjaajat läntisestä Suomesta: Nina, Mari ja Pirita :) (kuvassa vasemmalta alkaen)PRT-Kuntoutus, Puh. 0458924321

  näytä normaaliversio » Ylös